Training acute zorg:
Omgaan met onverwachte medische situaties

Initiatief en ontstaan

Laszlo van Houten is mijn naam. 27 jaar ben ik en kom uit Rheden. 
Als MBO-verpleegkundige ben ik werkzaam in een universitair ziekenhuis. Op moment volg ik de HBO-V  aan de HAN in Nijmegen. Als hobby ben ik lid van de vrijwillige brandweer in Rheden.

Naast mijn functie als verpleegkundige ben ik instructeur (baby/kind/volwassen) reanimatie en geef ik diverse trainingen in het kader levensreddend handelen. 
Deze trainingen geef ik aan collega's binnen het ziekenhuis maar ook aan brandweer en ambulance personeel en ook aan de burger hulpverlener. Als afsluiter ben ik organisator en instructeur EHBO van het Oranje Kruis en NRR(Nederlandse Reanimatie Raad).

Door training van mij te volgen coach ik iedereen op zijn eigen niveau, ik daag de cursisten uit tot zelf tot ideeën te komen en stimuleer de cursist tot handelingen uit te voeren. Mijn manier van training geven is dynamisch en er is ruimte om fouten te maken. Daar is de training voor. Zelfs deelnemers die voor het eerst een EHBO training volgen durven te zeggen dat na een cursus van mij te kunnen handelen in acute situaties.

Vanuit mijn beroepsoogpunt ben ik enorm gemotiveerd om mensen te leren maar ook te stimuleren om levens reddende handelingen uit te voeren. Uit ervaring zie ik praktisch het voordeel er van dat mensen kennis hebben en elkaar kunnen helpen. Hierdoor is de overlevingskans van een slachtoffer groter. Wie wilt nou niet snel de juiste hulp krijgen. 


Enkele opdrachtgevers:

- RadboudUMC
- Veiligheids en gezondheids regio Gelderland-Midden
- Hart for Her Renkum